Profile

AL_A is the award-winning architecture and design studio founded in 2009 by the RIBA Stirling Prize-winning architect Amanda Levete with Directors Ho-Yin Ng, Alice Dietsch and Maximiliano Arrocet.

AL_A’s approach to design balances the intuitive with the strategic, drawing on a foundation of rigorous research, innovation, collaboration and painstaking attention to detail.

The practice won the competition to design and implement the highly anticipated expansion of the Victoria & Albert Museum in London. On completion in 2017 the V&A project will see AL_A realise a new entrance for the V&A, with the world’s first porcelain courtyard above a new underground gallery housing spaces for headline exhibitions. The project will be the V&A’s largest expansion in over 100 years and will be completed while the museum remains open to the public.

Ongoing commissions around the world include the remodelling of Galeries Lafayette Haussmann in Paris; Central Embassy, a 1.5 million sq ft mixed-use development on the former grounds of the British embassy in Bangkok; the Museum of Art, Architecture and Technology in Lisbon, commissioned by EDP, one of the world’s foremost energy companies; the 2015 MPavilion, a public pavilion for the Naomi Milgrom Foundation in the Queen Victoria Gardens, Melbourne; a new centre for the cancer care charity Maggie’s in Southampton; The Courtyard, a series of community mixed-use developments on 39 sites across Moscow; the World Trade Center Mosque in Abu Dhabi, and two buildings for Wadham College, Oxford.

Past clients include Sky, News Corporation, Condé Nast, Goldman Sachs, the City of Naples, Dublin Docklands, Selfridges, and the Marylebone Cricket Club.

In every project, however modest in scale, AL_A try to advance the debate, be it analytical response, social purpose, manufacturing technique or material innovation.