AL_A

14A Brewery Road
London N7 9NH

T: +44 (0)20 7243 7670

Download Map

Map

Mumbai City Museum

Competition: AL_A wins second place in the design competition and receive the jury’s honourable mention

Posted by ala | December 9 2014

Using the power of absence to create connections between history and the future, a sunken courtyard is embedded between the existing Museum building and the new North Wing. The courtyard is a metaphor for the cycle of the seasons, capturing the dramatic contrasts of the climate. It creates a place for contemplation and reflection and a place for community.

 

Encircling the courtyard is Mumbai Modern, a gallery that forms the beating heart of the Museum, mediating between the old and the new.

 

The new wing is a silent art container clad in a veil of red stone that speaks of the history of Indian craftsmanship.

 

Press

 

Building Design

Revealed: Amanda Levete’s second-placed Mumbai museum entry_11.12.2014

 

Architects’ Journal

Holl pips Levete to win Mumbai museum contest_09.12.2014